Credit Management & order to cash
Wapen uzelf tegen slechte betalers.

 
 
 

Kredietanalyses en kredietlimieten voor elke klant

Zowel voor bestaande als potentiële klanten maak ik volledige kredietanalyses. Op basis van allerlei parameters bereken ik voor iedere klant de meest optimale interne kredietlimieten en betalingstermijnen.

Kredietanalyses: voorkomen is beter dan genezen

Kredietanalyses waarbij ik de financiële gezondheid van uw bestaande of potentiële klanten gedetailleerd in kaart breng, vormen een belangrijk preventief wapen in de strijd tegen wanbetalers. U kan op mij rekenen voor:

  • Frequente kredietanalyses van bestaande en actieve klanten
  • Preventieve kredietanalyses en marktonderzoek om uw salesteam aan te sturen bij prospectieopdrachten.

Kredietlimieten: op maat van elke klant

Tal van parameters bepalen welke interne kredietlimiet een actieve klant zou moeten krijgen. Op basis van het eigen vermogen, het betalingsgedrag, de schuldgraad en andere ratio’s bereken ik voor al uw huidige en toekomstige klanten de ideale kredietlimieten en betalingstermijnen. Daarbij nemen we zowel de sales, lopende orders als openstaande facturen in rekening.

Blokkeren en vrijgeven van orders

Met deze heldere kredietlimieten kan u gericht inspelen op het betalingsgedrag van uw klanten en vermijdt u grote betalingsproblemen.  Bij overschrijding van de kredietlimieten blokkeren we de orders, al dan niet gevolgd door een vrijgave na evaluatie van uw klant, de situatie waarin deze zich bevindt, de nodige bewijzen, waarborgen,…

 

Interesse? Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.