Credit Management & order to cash
Wapen uzelf tegen slechte betalers.

 
 
 

Alle Credit Management rapporten op maat

In Control stelt op maat en volgens de gevraagde frequentie alle gewenste rapporten op die verband houden met uw Credit Management. Deze rapporten ondersteunen u voor het dagelijks beheer en voor de vereiste maand-, kwartaal- of jaarafsluitingen.

Forecasts & Actuals

Welke inkomende gelden mogen we de komende periode verwachten? Tal van parameters breng ik voor dit rapport in rekening: de omzet van een vergelijkbare periode vorig jaar, de gerealiseerde verkopen, het historische betalingsgedrag van de betrokken klanten, de gemaakte betalingsbeloftes, de voorzieningen voor dubieuze debiteuren, de nodige afschrijvingspercentages,…. Met een correcte Cash Forecast en AR Forecast vermijdt u onvoorziene liquiditeitsproblemen.

Days Sales Outstanding (DSO)

Dit cijfer geeft de algemene gezondheid weer van uw Credit Management. De ratio representeert het gemiddelde aantal dagen dat u nodig heeft om openstaande posten te laten betalen. De Days Sales Outstanding valt best zo nauw mogelijk samen met de toegestane betalingstermijnen van uw klantenbestand.

Aging List

De Aging List biedt een overzicht van alle openstaande bedragen  op klant- of facturatieniveau, opgedeeld volgens de verschillende termijnen dat de bedragen openstaan. Via deze tabel krijgt u een helder zicht op het betalingsgedrag en eventuele achterstanden van uw klanten.

Andere rapporten

  • KPI’s
  • Current vs. Past Dues
  • Geblokkeerde orders en vrijgave van orders
 

Interesse? Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.